Alg fasad & MögeltVätt- средство за дезинфекција и матирање

Alg & MögeltVätt e ефективен агенс за чистење на водена база. Се користи на надворешни површини или за матирање на останатите површини пред боење. Исто така е доста погоден за чистење на четките по завршување на работата со водоразредиви бои. Ефективен е и на површини лесно загадени со алги и мувла.
Специјални карактеристики
Ефективно чисти и отстранува алги, маснотија, мувла, соли и смоли. Пред се е наменет како агенс за чистење, но има ефект и на површини лесно загадени со алги и мувла.
Начин на користење
Разредете со вода пред користење. За лесни испирања и чистење се разредува во однос 1 дел Alg & MögeltVätt према 10 дела вода. За потешки перења се разредува во однос 1 дел Alg & MögeltVätt према 3 дела вода. Се нанесува со четка, сунгер или со шприцање. Оставете неколку минути да се исуши и исперете со вода. Задолжително користете заштитни очила. Содржи метасиликати така да е неопходно да се користат и заштитни ракавици. По испирање на површината оставете површината во целост да се исуши. Доколку климата е доста влажна, тоа може да потрае и до 3 дена. Избегнувајте чистење со вода под висок притисок, затоа што тоа го турка агенсот за чистење длабоко во овршината и тогаш е потребно уште повеќе време за сушење.
Да се заштити од смрзнување.
По лиценца на Colorex AB Sweden произведува
Matox AD Srbija Замја на потекло: Р.Србија
Увозник и дистрибутер за Р.Македонија:
А.Д.”Игма инженеринг”-Скопје

Совет:

Идеален за чистење насите површини пред боење како и за чистење на алат.