Стаклените тапети се неуништлива површина.
Многу се лесни за лепење на ѕид и боење.
Обезбедува површина без видливи спојни површини.
Исто така ги прекрива пукнатините на ѕидот и ги
спречува повторно да се појават кога ке се обои
ѕидот. Ѕидот обложен со стаклени тапети значи ниски
трошоци за негово одржување бидејки стаклените
тапети се лесни за чистење, пребојување дури и
поправање.Го појачува ѕидот и дозволува
површината да издржи скојдневно користење. Ова ги
прави стаклените тапети идеални за често користени
средини као хотели, болници , продавници,
училишта, канцеларии итн. Направени се од
природни материјали, и се со Oeko-Tex сертификат
што значи дека не содржат никакви штетни
хемик алии или супстанци што можат да
предизвикаат алергиски реакции. Исто така се
погодни од противпожарна гледна точка. Со
Scandatex добивате ѕидови кои можат да го издржат
малтретитрањето и притоа да изгледаат прекрасно.