MästarLACK 40 V

Намена
MästarLACK 40 V e емајл на водена база креиран да ги исполни највисоките барања за полна структура, мазност и цврстина. Погоден е за мебел, столарија, медијапан, даски за прозорци и останато (внатрешна примена). Може да се користи и како завршен емајл за метални и пластични површини во ентериерите.
Специјални карактеристики
MästarLACK 40 V е исклучително квалитетна боја, која е креирана да овозможи фина сјајност и мазност, добра отпорност и тврдина. Лакот е за употреба и нанесување. На врати или поголеми површини може да се нанесува со ваљак. Има добра сврзивост со сите видови на подлоги и не жолтее.
Овој материјал е дел од ColorexMIX системот за тонирање.
Начин на користење
Подлогата која што се нанесува мора да биде чиста, сува и отпрашена. Подлогата исперете ја исплакнете и оставете ја добро да се исуши. Незаштитеното дрво или медијапан мора да се грундира со неразблажен MästarGRUND V. Почекајте 6 до 8 часа да се исуши. За нерамни површини користете кит за дрво. Потоа нежно избрусете. Нанесете неразреден MästarGRUND V, оставете да се исуши, а потоа повторно избрусете.Постапката повторете ја се додека не ја постигнете бараната структура. Кога сте ја постигнале задоволувачката структура, избрусете ја уште еднаш и очистете ја со крпа. Потоа нанесете завршен слој на емајл боја, на пример MästarLACK 40 V во 1 или 2 слоја.
Да се заштити од смрзнување.
По лиценца на Colorex AB Sweden произведува
Matox AD Srbija Замја на потекло: Р.Србија
Увозник и дистрибутер за Р.Македонија:
А.Д.”Игма инженеринг”-Скопје

Совет:
Mastar LACK 40  е идеален за внатрешни дрвени панели и намештај од медијапан.
Препорачан алат: Микрофибер ваљак со должина на влакна од 9-11mm. или рамна четка од природни влакна или со прскање (дизна 1.2-1.4)