MATOX 205S се користи за лепење стиропор плочи, минерална волна, фиберглас мрежа, како и за изработка на ДЕМИТ ® фасада. Водоотпорен е. Производот е отпорен на мраз и овозможува добра врзовна моќ на различни подлоги (без лизгачки елементи). Врмето на вградување не е повеќе од 90 минути.