MATOX 605S се користи за фугирање ѕидни и подни керамички плочки, клинкер, стакло мозаик и камени плочи. Погоден за фугите до 5 мм, за внатрешна и надворешна употреба. Се произведува во голем број на нијанси на бои MATOXCOLOR.